FAQ

Hoelang duurt het om een boek te schrijven?


Het ligt er aan wat je wilt gaan schrijven, heb je al iets in je hoofd? Heb je genoeg inspiratie. Mijn eerste boek heb ik nog het langste over gedaan, doordat dit boek uitkwam kreeg ik nieuwe inspiratie om verder te gaan schrijven. Er zit ongeveer een half jaar tussen elk boek. 'Nachtangst!' heb ik langer over gedaan, dit is niet erg want schrijven is voor mij een manier om te ontspannen.

Hoe ben je op het idee gekomen om een thriller te gaan schrijven?

Na mijn trilogie wilde ik een andere uitdaging aangaan. Ik houdt absoluut niet van thriller of horror films maar het schrijven ging mij wel goed af.
 

Wat vond je het leukste om te schrijven?

De thriller vond ik het leukst om te schrijven omdat er veel detail bij komt kijken. Je moet de lezer laten merken waar de hoofdpersonen op dat moment aan denken, wat ze zien en wat ze ruiken. Dit vindt ik erg belangrijk anders wordt je niet mee getrokken in het boek.

Wat vond je het minst leuk om te schrijven?

'Gepest of verpest?!' vond ik niet leuk om te schrijven omdat dit boek deels autobiografisch is en ik me alles weer opnieuw moest herrinneren hoe het destijds was. Alles oprakelen is niet leuk, vooral als je niet een leuke tijd op de middelbare school hebt gehad. Maar ondanks dat, was het wel fijn om het van me af te schrijven.