Boeken actie 2017

10-11-2017 18:48

Als je in de maanden november en december een boek koopt ontvangt u oorbellen cadeau t.w.v. €4,95. 
Bij aankoop van de trilogie ontvangt u een extra ketting.
De boeken: zijn te koop bij Steenwijcks Boekhuis, Markt 38 te Steenwijk.Mijn naam is Corien Beerta, woon in Steenwijk en schrijf al een paar jaar verhalen. Ik ben in 2014 begonnen te schrijven aan mijn eerste boek; Gepest of Verpest?! Die vervolgens in hetzelfde jaar in december uitgekomen is. Het boek gaat over de middelbare scholiere Desi, die in en buiten school gepest wordt door leeftijdsgenoten. Hiermee wilde ik laten zien wat pesters kunnen aanrichten.

 

Hoewel mijn eerste boek nog maar net van de drukpersen was gerold, was ik alweer druk bezig met een vervolgboek; Relatie of Frustratie?! Dit boek kwam in mei 2015 uit en heeft weer dezelfde hoofdpersoon. Ook dit werd weer een spannend en deels autobiografisch verhaal. Hoofdpersoon Desi is nu wat ouder en heeft een vriend, die niet te vertrouwen is. 

 

‘Toen mijn eerste twee boeken uitkwamen, gaf me dit inspiratie en energie voor een derde boek; Vrijgezel of leven in een hel?!’.
 Het derde boek is in november 2015 verschenen. Desi woont al een tijdje samen met Vincent, maar ze heeft het idee dat er iets niet klopt. Desi gaat op onderzoek uit en vindt vreemde dingen op zijn laptop en dat steelt haar relatie op de proef. Als Vincent ook nog eens ontslagen wordt, moeten ze met weinig geld veder leven. Houdt Desi het wel vol om met een narcistische alcoholist te leven, of kiest ze voor zichzelf?

 

‘Ik vond het erg leuk om het laatste boek te schrijven, niet alleen om het verhaal maar meer het einde dat aangeeft hoe het allereerste boek ‘Gepest of Verpest’ tot stand is gekomen. Dit heb ik specifiek bedacht zodat de lezers achtergrond informatie krijgen voordat het boek uitkwam en in de schappen lag. De cirkel is rond, een interessante afsluiter van deze trilogie’.

Het was een tijdje rustig, ik was druk bezig met een baan zoeken en deed mee aan verschillende verhalen wedstrijden op internet. Eén van mijn verhalen werd genomineerd voor een filmwedstrijd, een stukje uit mijn script werd verwerkt in een korte film die volgend jaar uitkomt. Een ander verhaal is gepubliceerd in een bundel. Maar ik miste het schrijven van boeken, zo besloot ik om weer een boek te schrijven. Dit keer in een ander genre en niet autobiografisch. 

 

Nachtangst is een jeugdthriller die in maart 2017 verschenen is en ligt samen met mijn andere boeken bij Steenwijcks Boekhuis.
In Nachtangst! besluiten vier vrienden een kijkje te gaan namen in een beruchte villa genaamd Landrijk. Zodra ze in het huis zijn gebeuren er vreselijke en angstaanjagende dingen.
‘Soms leefde ik helemaal mee in deze thriller. Qua improvisatie vond ik “Nachtangst!” erg leuk om te schrijven; de details, de verhaallijn en mijn eigen fantasie. Ik wilde nagaan dat ik niet alleen autobiografische verhalen kan schrijven maar ook fictief en in een ander genre. Dit is goed gelukt, ik heb veel complimenten gekregen’.