Gala

22-02-2018 15:23

Het thema 'Zaterdagavond' moet in het verhaal worden gebruikt. Dit verhaal is gebubliceerd op de website en heeft veel likes gekregen.

 

Gala

Roos zit thuis zenuwachtig met haar voet te trillen, zaterdagavond is het zo ver, ze heeft haar eindgala. Eigenlijk wilde ze eerst niet heen omdat ze veel gepest is door haar klasgenoten. Niet alleen werd ze gepest, Roos heeft ook haar vader een half jaar geleden moeten begraven.
Moeder probeert haar over te halen en laat haar vele jurken zien. Ze zitten al twee uur te zoeken naar een mooie jurk.
‘Wil je ophouden met trillen? We vinden wel een passende jurk voor je. Het komt goed, ik zorg dat je er fantastisch uit gaat zien. Dat heb je wel verdiend’.
Roos kijkt trots naar haar moeder en zegt: ‘Mam, ik vind het erg lief van je maar eigenlijk durf ik niet’.
‘Als je echt niet wilt snap ik het. Maar nu kun je ze laten zien dat je je niet kapot hebt laten slaan en hoe mooi je bent. Ze zullen allemaal versteld staan, geloof mij’.
‘Nou oké, ik vind deze erg mooi’.
‘Weet je het zeker, we hebben de tijd. Het gala is pas zaterdagavond’.
Roos knikt en wijst weer naar de jurk.
Moeder pakt haar portemonnee, trekt haar jas aan en opent de auto. Roos heeft haar jas nog niet aan maar zit al wel in de auto. Voor de winkel kan moeder haar auto kwijt, ze stappen uit en lopen de kledingwinkel binnen. Roos laat de foto zien aan de verkoopster, de verkoopster weet precies waar deze jurk hangt en laat hun meelopen naar achteren.
‘Kijk eens hier is de jurk, je kunt je hier omkleden’.
Als Roos het pashokje uit komt, zit moeder in tranen.
‘Het staat je prachtig!’
Roos draait zich om naar de spiegel en voelt zich geweldig, de jurk past haar geweldig. Alsof het speciaal voor haar gemaakt is.
‘Hiermee word je de koningin van het bal, je laat ze met deze jurk allemaal versteld staan’.
Roos en moeder zijn blij als ze de winkel uit lopen, ‘op naar de juwelier’.
Ze zoeken een mooi setje oorbellen en een ketting uit.

De volgende dag komt de kapster langs, Roos bekijkt het boek met verschillende kapsels. ‘Deze lijkt me mooi’, vertelt ze en wijst naar een plaatje. De kapster knikt en begint met het haar. Na een uurtje is ze klaar, ze draait Roos om en moeder staat weer in tranen.
‘Ik ben zo trots op mijn mooie meisje’.
Moeder leest de brochure nog een keer door, om te kijken hoe laat het begint.
Zaterdag avond 30 april, vanaf 20:00 uur.
‘Het begint om acht uur, wat wil je straks eten?’
‘Pannenkoeken, lekker!’
Moeder gaat bezig met het beslag, ondertussen is de kapster bezig met haar make-up.
Als ze het eten op hebben trekt Roos haar jurk aan en haar mooie pumps die ze geleend heeft van haar nichtje. Trots en zenuwachtig stapt ze het huis uit. De luxe en mooie auto die ze gehuurd hebben staat al voor de deur klaar. Haar vriendin “Sanne” zit al in de auto, ze zwaait enthousiast naar Roos. Sanne heeft haar veel gesteund toen ze gepest werd, ze zijn beste vriendinnen. De auto toetert als ze wegrijden.
Bij de school aangekomen, ligt er een rode loper. De vriendinnen stappen uit en lopen over de rode loper, met opgeheven hoofd naar binnen. Een paar van Roos haar klasgenoten stonden buiten een sigaretje te roken. De klasgenoten zagen haar met opgeheven hoofd naar binnen lopen, vol verbazing zeiden ze niets en begonnen zelfs niet te lachen. Roos voelt zich goed en niet onzeker, ze lopen de aula binnen waar het feest al in volle gang is.
Roos kreeg die avond veel complimenten over haar jurk en hoe ze straalde op de dansvloer.
Na het feest vertelde Roos aan haar moeder hoe het feest was.
‘Ik ben zo blij dat ik er vanavond was, ik kreeg alsmaar complimenten. Geen enkele keer had ik iets negatiefs gehoord, zelfs de ergste klasgenoot die me jarenlang tot op het bot gepest had, gaf me nog een compliment. Dit heeft me heel goed gedaan en nu kan ik ze allemaal uitlachen’.
Moeder is trots en neemt haar in haar armen, ze gaan nog samen op de foto voordat Roos naar bed gaat. Deze foto komt in haar plakboek “Gala 2017, het beste feest in tijden!” Niet alleen het beste feest, ook is Roos niet meer onzeker en ziet het leven weer positief in