Laten we het over liefde hebben

22-02-2018 15:14

Dit verhaal heb ik vorig jaar ingestuurd. Er waren meer dan 500 verhalen ingestuurd. Ze kozen 204 verhalen voor hun bundel 'Gebundelde liefde'. Waaronder mijn verhaal ook is gekozen en nu in het boek staat gedrukt. Veel leesplezier!

04-03-2017 Schrijfwedstrijd. Heel Nederland Schrijft.


Laten we het over liefde hebben.

Ik weet het nog heel goed, toen ik jou voor het eerst in zag.

Jij zat daar chagrijnig op het bankje, aandachtig te kijken naar iedere meid die voorbij kwam, je kreeg het maar niet voor elkaar dat een meid je aankeek.

Totdat ik voorbij kwam, zonder dat ik wist stond je ineens voor mij maar je zei niets. De blik in je ogen vertelde mij genoeg. Je leuke lach, je leuke neusje, met al je spontaniteit en veel wilskracht heb je mijn vlinders in mijn buik op de kop laten staan, door een paar simpele woorden ‘Laten we het over liefde hebben’.

Hier zitten we nou, ruim een half jaar later bij elkaar op de bank. Nog steeds laat je mijn vlinders krioelen in mijn buik.
Je pakt me om, knuffelt en streelt mij. Elke aanraking geeft mij warmte. De hartstochtelijke zoen die mij geeft, geeft mij zelfvertrouwen. Ga niet bij mij weg, zeg ik als jij bij de deur staat om naar je werk te gaan.

'Helaas moet ik werken schat, maar ik ben vanavond weer bij je', herinner ik mij in mijn droom. 'Ik wil meer van jou, ik laat je niet gaan!'

Liefde is met geen mogelijkheid op papier te zetten, net als onze relatie. Jij weet dat het veilig en vertrouwt voelt. We kunnen soms niet met elkaar maar ook niet zonder elkaar. Jij lacht om mij en ik lach om jou. Behalve om je flauwe grappen die je soms maakt.

Je staat voor mij klaar en je bent er voor mij, zoals ik voor jou.

In mijn ogen hebben twee zielen elkaar tot één leven gecreëerd. Jij en ik = Wij.
In alle relaties is er wel eens ruzie, wij maken vaak ruzie om het daarna weer goed te maken. Dat wordt weer een leuke nacht!

Niet dat het echte ruzie is, maar vaker een meningsverschil. Wij zijn verschillend maar daarom is onze relatie nooit saai. Dit alles wat ik geschreven heb, wil ik je laten zien dat wij het goed hebben, schat!
Met alle ups en downs, houd ik toch van jou.

Tot snel!