Motorvlieg fabriek 2045

22-02-2018 15:17

Antwoord van Jury via de mail:

Betreft: Nominatie Film Challenge 2045: Mens en/of Robot

Beste Corien Beerta,
Allereerst van harte gefeliciteerd! We hebben jouw inzending ‘Motorvlieg-fabriek’ genomineerd in de categorie ‘beste tech-prop’.
In totaal hebben we 54 inzendingen ontvangen en 15 inzendingen genomineerd in drie categorieën. De jury vond jouw beschrijving van de motervliegers voor begrafenissen en gelegenheden een opvallend object.
Toch leuk! Mijn naam wordt vermeld in de aftiteling van de film en mijn naam staat meerdere keren op de website vermeld.

 

Motorvlieg-fabriek.


Johanton Predimoris is een man van 35 jaar oud, hij werkt al jaren bij zijn vader in de garage. Hij moet nog maar een paar dagen werken voordat hij zijn droom kan waar maken. Hij wil graag een motorvlieg-fabriek beginnen, Johanton is samen met zijn maatje Robottech P3 al druk bezig met de voorbereidingen van zijn fabriek en het plannen van de opening. Het zou niet lang meer gaan duren voordat zijn droom werkelijk wordt.  Robottech heeft de eerste bestellingen in zijn computerbrein ontvangen, hij verwerkt deze met één knop op zijn arm en bekijkt waar de onderdelen het goedkoopst zijn. De gegevens vliegen zijn oogkassen voorbij en projecteert het op de muur zodat Johanton mee kan kijken, daarna moeten ze samen een keuze maken uit miljoenen kleuren.
Ondertussen sleutelt Johanton aan een oude auto uit 2020, de eigenaar wil deze graag nog willen rijden want hij is de enige die nog in een auto rijdt in plaats van rondvliegt. Johanton en zijn vader vinden het maar schandalig. ‘Hij moet gewoon vernietigd worden’, verteld vader.

De paar dagen zijn snel voorbij gegaan, Robottech heeft duizenden bestellingen ontvangen en is thuis aan de lader om deze sneller te verwerken. Vader en Johanton zijn in de garage want vandaag is het Jahanton zijn laatste dag, maar tegelijkertijd ook zijn eerste dag in zijn eigen fabriek. Het is een heus feestje waard! De hapjes komen op tafel, ‘de krokodillentenen en de breekijzerkoekjes moet je eens proberen, die heb ik speciaal voor jou besteld’, verteld vader trots. Johanton neemt een hap van het breekijzer koekje ‘heerlijk, bedankt pa!’ Johanton pakt een kleine kubus uit de koelkast en drukt deze in de drank apparaat, deze kubus heeft een komkommer, mango smaak. Hij drukt op start en de machine mixt de ingrediënten door elkaar. De beker valt naar beneden en de beker wordt gevuld. Voor de klanten drukt hij op een knop en er komt een heus campagne piramide uit de grond.
De avond is gevallen, veel collega’s geven Johanton een hand en wensen hem succes voordat ze naar huis gaan.
De opening van Johanton en Robottech was vanmiddag al in het nieuws te zien en op de billboards boven de vliegwegen. Veel mensen en robots zijn komen opdagen en willen allemaal vooraan staan als Johanton de ketting doorknipt met een betonschaar. Het vuurwerk schiet de lucht in, allerlei kleuren en harde knallen, iedereen zou het kunnen zien vanuit de stad. De fabriek staat achter de garage van zijn vader, zodat ze wel als gezin in de buurt blijven omdat Johanton’s moeder een paar maanden geleden is overleden. Het was een mooie begrafenis, duizenden madeliefjes en rozenblaadjes lagen verspreid over de kist, mechanische vlinder fladderen om de kist heen in cirkels. Moeders lievelingsmuziek werd gedraaid en daarna hebben ze de kist op de flyboard gezet en haar naar de privé graftombe geduwd.

De motorvlieg-fabriek is nu al een paar dagen open. Veel enthousiaste mensen kopen hier graag een motervlieger. Niet alleen verkoopt en repareert hij motervliegers, hij verkoopt ook accessoires zoals een ketting met een drukknop om van afstand de motorvlieg de besturen, voor als kleine kinderen er op willen spelen, of om de motorvlieg naar je toe te laten komen als je snel weg moet. Hij verkoopt ook kleine chips, deze kan je in de motervlieg zetten. Deze kan de motorvlieg besturen naar de locatie welke wordt aangegeven zonder dat je hoeft te sturen, remmen of gas te geven. Er zijn ook speciale banden te koop, deze zullen kantelen als de sensor aangeeft dat hij het water in zal gaan, zo blijft de motorvlieg drijven en kan je deze gebruiken om een sloot, een meer of stuk de zee op te gaan. Natuurlijk staat de motervlieg bekend dat hij vliegt, om het ouderwetse gevoel terug te krijgen verkoopt hij ook zijwieltjes. Aangezien mensen het verleerd zijn, hoe het vroeger ging; op straat rijden!
Een extra optie is de logo projector, deze schijnt het logo of de website van des betreffende klant op de straat of op een woning als de vlieger stilstaat.

De eerste werkdagen zitten er op, dankzij Robottech hoeft Johanton niet veel uren te maken. Robottech kan wel 72 uur achter elkaar doorwerken, dat ligt er natuurlijk wel aan hoeveel updates hij krijgt. Voor de normale taken zoals overspuiten de accessoires programmeren, inzetten en andere taken zoals de administratie en de inkoop kost niet eens twee procent van zijn batterij. Vader heeft gehoord hoe goed zijn fabriek loopt en komt langs met een voorstel, hij wil graag het samenwerken stoppen en voor hem komen werken. Hij is wel klaar met auto’s monteren, hij wil graag wat nieuws, wat uitdagends! Johanton ziet dit wel zitten en neemt hem aan, hij vraagt aan Robottech om de bestanden te downloaden. Robottech schijnt met zijn ogen de papieren op de muur, vader en Johanton schrijven met hun vingers op de muur, deze worden opgenomen door de sensor van Robottech en zo verschijnt de tekst. Na de handtekeningen gezet zijn is vader aangenomen en binnen vijf minuten is ook zijn garage verkocht met alle inhoud. Dat ging vroeger wel langzamer. Trots geeft vader, Johanton een hand en trekt zijn nieuwe werkkleding die Robottech net afgedrukt heeft aan.
Ze leven nog lang en creatief gelukkig.