Verboden vruchten

22-02-2018 15:21

Heel Nederland Schrijft, opdracht: schrijf een kort verhaal over verboden vruchten. Verboden vruchten.

Iedereen ziet ze hangen in die mooie volgroeide boom. De kleuren vallen je al van een afstand op, de geur die in je neus gedrukt wordt door de wind naarmate je dichterbij komt en de smaak die je in je mond krijgt als je er alleen al naar kijkt.
Verboden vruchten voor iedereen maar niet voor mij.

Wat zou ik zo graag die vrucht willen zijn. Mooi van kleur en een lekkere geur. Een perfect plaatje voor een schilderij. Geen vrucht is gelijk aan elkaar, er zijn wel tientallen verschillende vormen en maten.

De kleurrijke boom staat in een beschermt gebied. De grond om en onder de boom wordt onderhouden door vrijwilligers. Met veel liefde hebben ze deze prachtige, mooie en grote boom in leven weten te houden. Die bijna door de mensheid ten dode was opgeschreven.
De vruchten zijn verboden om mee te nemen, laat staan om geplukt te worden. Deze hangen er alleen voor de sier, om de tuin op te fleuren.
Verboden vruchten voor iedereen.

Alleen als de boom er aan toe is om deze vruchten los te laten, worden de vruchten hergebruikt: De zaden strooien ze uit, zodat er later weer een herboren nieuwe boom komt te staan. Het vruchtsap wordt gebruikt als wondermiddel. Omdat deze boom zo gezond is, dankzij de voedselrijke bodem en de goede verzorging, wordt deze boom tot heilig beschouwd.

De aardbol is te vergelijken als een vrucht. Iedereen vervuilt het op zijn eigen manier. Daarom zijn beschermde gebieden, bomen en vruchten verboden gebied. Verboden vruchten voor iedereen en allemaal.

Zo houden wij met een paar kleine simpele regels de flora en fauna tot een kleurrijk, gezond en leefbaar gebied.

Verboden vruchten voor mens en dier!