Zomerwedstrijd

22-02-2018 15:25

Vertel jouw prachtige zomer in maximaal 250 woorden.
 

Eindelijk ben ik boven, hijgend zet ik de laatste stap op de rots en ga snel zitten. Ik moet even bijkomen van de enorme klim. Na een paar minuten rust, kijk ik om mee heen. Ik begin te stralen omdat ik zoveel moois zie. De lichtblauwe lucht zonder wolken boven mij. Om mij heen staan allemaal gekleurde planten, bloemen en mooie groene begroeiing, alsof er een tuinman elke dag bezig is. ‘Het is zo betoverend’.
Ik stap naar voren en kijk over de rand, ik zie de mooie blauwe zee tegen de rotsen slaan. Het water is zo helder dat ik ook de schimmen van de vissen zie. De zon is fel en geeft mij lichaam warmte, gelukkig maar want er staat wel wat wind. Ik hoor in de verte de krekels tjirpen en de vogels fluiten. ‘Wat een prachtige omgeving en dat in niemandsland.’

Ik maak een panorama foto met mijn onderwatercamera en maak me daarna klaar voor de sprong. Ik neem een diepe zucht, kijk opnieuw om mij heen en ik neem de sprong. Het lijkt een eeuwigheid maar als snel plons ik in het water. Ik doe mijn ogen open en ik zie de vel gekleurde vissen om mij heen zwemmen, als ik boven water kom zie ik het witte strandzand en de grote palmbomen. Genietend loop ik het water uit en ga ik weer op mijn strandstoel liggen, genieten met een heerlijke cocktail in mijn hand. Dromend dat deze vakantie nooit stopt.